Достапни линкови

Намален кредитниот рејтинг на Грција


Агенцијата Мудис денеска соопшти дека го намалила кредитниот рејтинг на Грција поради влошувањето на финансиската состојба во земјата. Пред тоа истото го направија и Стандард и Пурс и Фитч.
Во соопштението на Мудис се посочува дека последните најави на грчката Влада со сите сили ќе се справува со огромниот долг на Грција, не ги отстранува целосно долгорочните ризици по државата.
XS
SM
MD
LG