Достапни линкови

Во Баку одложено сослушувањето на осудените блогери


Судот во Баку за 8 јануари го одложи сослушувањето на жалбата на двајцата блогери затворени за, според нивните подржувачи, политички мотивирани обиненија. Имено, Аднан Хацизаде и Емин Мили пишуваа критички за работата на владата за што добија по две години и 6 месеци затвор. За европскиот Парламент станува збор за удар врз слободата на медиумите и и минатата недела е побарано нивно ослободување.
XS
SM
MD
LG