Достапни линкови

Пронајдени остатоци од куќа во Незарет од времето на Исус


Израелските археологисти соопштија дека пронашле остатоци од куќа во Назарет која датира од времето на Исус. Тие пронашле 85 метри од куќата до сега, како и скривалиште и цистерна. Куќата и припаѓала на типично еврејско семејство и тој фрла поглед на тогашниот живот. Единетвените артефакти кои се пронајдени во тоа подрачје од времето на Исус се пештери за погреб.

XS
SM
MD
LG