Достапни линкови

140 милиони Арапи сиромашни


Во арапските земји околу 40 проценти од населението се наоѓа под линијата на сиромаштво, според извештајот на програмата за развој на ОН и Арапската лига. Во извештајот со наслов “Предизвиците на развојот во арапските земји” се наведува дека во тој дел на светот во последниве 20 години не дошло до намалување на бројкатата од 140 милиони сиромашни. Се истакнува и дека стапката на невработеност е голема, особено кај младите луѓе.
XS
SM
MD
LG