Достапни линкови

20% од населението во БИХ е сиромашно


Секој петти граѓанин во БИХ не може секојденевно да си обезбедува оброк. Според податоците на развојната програма на ОН и покрај економскиот раст на земјата во текот на изминативе десет години сиромаштијата е присутна кај 20 проценти од домаќинствата во БИХ. Висок степен на сиромаштија има кај семејствата каде главата на домаќинството е или во пенизија, или е невработен.
XS
SM
MD
LG