Достапни линкови

Макао одбележува 10 години под кинеска власт


Поранешната португалска колонија Макао денеска ја одбележува 10 годишнината од кога е повторно вратена под кинески суверенитет. Макао беше 400 години португалска колонија, а на 20 декември во 1999 година и е вратена на Кина и таа, како и Хонг Конг, имаат специјален административен стастус со автономија во многу области, освен во надворешната политика и одбраната.
XS
SM
MD
LG