Достапни линкови

Офанзива против Талибанците во Авганистан


Повеќе од 1100 војници под команда на француската армија тргнаа во офанзива против Талибанците во долината Узбин во Авганистан. Во операцијата учествуваат 800 француски легионери, 200 американски специјалци, како и авганистански војници. Спред новинските извештаи, неколку американски војници се ранети во текот на борбите.
XS
SM
MD
LG