Достапни линкови

Несоодветно потрошени американски пари во Авганистан?


Американската сенаторка Клер Мекаски вели дека САД потрошиле 23 милијарди долари на обнова и развој на Авганистан од 2002 година и дека околу 1 милијарда од тие пари се залудно потрошени. Според меморандумот што таа го подготви, една од шесте милијарди долари за договори за поддршка на армијата, се неразумно или несоодветно потрошени.
XS
SM
MD
LG