Достапни линкови

Црна Гора прогласи епидемија на свински грип


Црногорската Влада денеска прогласи епидемија на грипот А Х1 Н1 на целата територија на земјата, соопшти министерот за здравство Миодраг Радауновиќ. Според министерот бројката на заболени во земјата е далеку над епидемискиот праг, но тоа нема да значи автоматско спроведување на одредени мерки за спречување на ширењето на заразата.

XS
SM
MD
LG