Достапни линкови

ЕУ го критикува односот на Азербеџан кон медиумите


Европскиот парламент денска ја усвои резолуцијата, во која се критикува ниското ниво на слободата на медиумите во Азербеџан. Резолуцијата најмногу го критикува затварањето на опозициско насторените новинари, како што е уредникот Ејнула Фатуљев. Според еден од членовите на парламентот, Туне Келам праксата на малтретирање и судење на таквите новинари е алармантна и побара од властите веднаш да ги пуштат на слобода.
XS
SM
MD
LG