Достапни линкови

Азербеџан,Авганистан и Монголија ќе добијат вакцини за А Х1 Н1


Светската здравствена организацији планира да прати вакцини, против свинскиот грип во наредните неколку недели во Азербеџан, Авганистан и Монголија. Уште 35 земји во развој чекаат да добијат вакцини. Одлуката доаѓа по изјавата на еден член на организацијата, Кејл Фукуда дека сеуште е рано да се прогласи крај на пандемијата, бидејќи таа и понатму се развива во делови на Европа и Централна Азија.
XS
SM
MD
LG