Достапни линкови

Ејкенбери-Иран им помага на Талибанците во Авганистан


Американскиот амбасадор во Авганистан, Карл Ејкенбери соопшти денеска дека земјата добива извештаи од разурзнавачките служби дека Иран од време на време ги снабдува со оружје и ги тренира Талбанците во Авганистан. Според американскиот генерал Дејвид Петраус кој е запознаен исто така со извештаите подршката на Иран е мала во споредба со онаа на пример во минатото кога тие соработувале со терористите во Ирак.

XS
SM
MD
LG