Достапни линкови

Мандатот на Хашкиот трибунал до крајот на 2012


Советот за безбедност на ОН го продолжи мандатот на Меѓународниот кривичен суд за поранешна Југославија до крајот на 2012 година. Дотогаш Трибуналот треба да ги заврши сите жалбени постапки. Судиите нивната работа треба да ја завршат до 30 јуни идната година. Пред Судот се водат девет судски постапки против 24 лица, додека за 13 е во тек е жалбена постапка. До 2012 година е продолжен и мандатот на Меѓународниот кривичен суд за Руанда.
XS
SM
MD
LG