Достапни линкови

Иванов се обрати на Конференцијата во Копенхаген


Луѓето кои ги донесуваат одлуките во една земја се одговорни не само за сегашните, туку и за наредните генерации, соопшти претседателот Ѓорѓе Иванов на неговото обраќање на конференцијата за климатски промени во Копенхаген. Според Иванов негативниот ефект на климатските промени мора да се спречи и затоа е потребен договор кој ќе овозможи да се одржи глобалното затоплување за помалку од 2 степена. Иванов соопшти и дека Македонија ќе ја зголеми употребата на обновилива енергија за речиси 6 проценти до 2020 година.
XS
SM
MD
LG