Достапни линкови

Молдавија ја отстрани бодликавата жица на границата со Романија


Молдавскиот премиер Влад Филат денеска нареди да се острани бодликавата жица на границата со Романија. Филат соопшти дека во 21 век е срамота на ваков начин да се одбележува границата со пријателски настроена земја и кога границите низ цела Европа се транспаренти и луѓето слободно поминуваат низ нив. Филат е член на новата коалиција, која е европски ориентирана. Коалицијата се залага за подобрување на односите со западните соседи, посебно со Романија.
XS
SM
MD
LG