Достапни линкови

76 % од Македонците се за влез во ЕУ


76 проценти од македонските граѓани сметат дека членството во ЕУ ќе биде позитивно за земјата, а 16 проценти од нив имаат спротивно мислење според анализата што ја објавила истражувачката агенција на ЕУ, Евробарометар. Според анализата која е спроведена од октомври до декември ова година половина од Македонците сметат дека најголеми проблеми во земјата се невработеноста и економската сосотојба.
XS
SM
MD
LG