Достапни линкови

Швајцарија му суди на геолог кој е обвинет дека предизвикал земјотрес


Швајцарија му суди на еден геолог кој е обвинет за предизвикување на земјотрес во Базел. Маркус Хаеринг ги отфрли обвинувањата дека додека работел на неговиот проект за геотермална енергија предизвикал земјотрес во северозападниот дел на земјата во 2006 година. Тој соопштил дека земјотресот бил појак отколку што очекувал. Доколу биде осуден Хаеринг може да добие затворска казна од 5 години
XS
SM
MD
LG