Достапни линкови

САД бара посветеност од Казакстан додека претседава со ОБСЕ


САД се надева дека Казакстан ќе продолжи да ја зајакнува демократијата и човековите права за време на нивното претседавање со ОБСЕ, соопшти денеска помошникот на државниот секретар на САД, Роберт Блејк. Групите за човекови права го критикуваат западот, затоа што му дозволи на Казакстан да ја води Организацијата за безбедност и соработка на Европа, бидејќи според нив земјата е неспособна да води организација посветена на промоција на демократијата.


XS
SM
MD
LG