Достапни линкови

Растат разликите на самитот во Копенхаген


Разликите меѓу развиените и земјите во развој се повеќе се изразуваат на разговорите во Копенхаген посветени на климатските промени. Земјите во развој, како Кина и Индија, побараа намалување на индустриското производство во богатите држави со цел да се создаде простор за адаптација во потоплиот свет. Развиените земји, од друга страна, забележуваат дека емисиите на јаглерод диоксид драстично растат во земјите во развој.
XS
SM
MD
LG