Достапни линкови

Милошоски на конференција на земјите од ЈИЕ


Министерот за надворешни работи Антонио Милошоски утре во Сараево ќе учествува на првата Министерска конференција на Алијансата на цивилизации за земјите од Југоисточна Европа. Министрите ќе треба да усвојат декларација и стратегија за да го зацврстат меѓународниот дијалог и соработка во четири области-образование, медиуми, млади и миграција. Покрај министрите на конференцијата ќе земат учество и претставници на меѓународните организации и од граѓанскиот сектор на ЈИЕ.
XS
SM
MD
LG