Достапни линкови

Ирачките безбедносни сили пред парламентот за нападите во Багдат


Ирачките безбедносни сили признаа дека тие не успеале да реагираат доволно брзо врз разурзнавачките сили со што можеби би ги спречиле бомбашките напади во Багдад. Одбрана, бирото за внатрешни и надворешни работи и националните министри за безбедност на Ирак ги соопштија нивните примедби пред парламентот, каде се повикани да одговорат на прашања во врска со нападот. Министерот за надворешни работи Џавад Ал Болани им соопштил на законодавците дека недоразбирањата околу информациите, неточните процени, како и заверите и уцените и конфликтот на интерес и бирократија ги спречува безбедносните сили да делуваат на разурзнавачките сили кои можеле да го спречат инцидентот.
XS
SM
MD
LG