Достапни линкови

Месиќ-хрватското небо може ќе го брани друга земја


Одбраната на хрватскиот воздушен простор може да и се препушtи на авијацијата на друга земја, бидејќи поради економската ситуација тоа не е приоритет соопшти претседателот Стипе Месиќ на одбележувањето на 18 годишнината на хрватското воздухопловство. Според Месиќ земјата треба најпрвин да стекне финасиски услови за да премине на модерни технологии, а дотогаш треба да се размислува за најдоброто решение, кое нема да го остави неодбрането хрватското небо.


XS
SM
MD
LG