Достапни линкови

Папаконстантину-Грција има поголем проблем со довербата отколку со финансиите


Финансиските проблеми на Грција не се од долгот, туку од тоа што никој нема доверба во податоците, бидејќи нашата статистика е неточна изјави грчкиот министер за финансии Јоргос Папаконстантину. Како и премиерот Папандреу и Папаконстантину ја исклучи можноста Грција да побара заем од ММФ за да го намали рекордно високиот дефицит на земјата. Папаконстантину смета дека најдобро е проблемите да се решат во рамки на ЕУ, според правилата.
XS
SM
MD
LG