Достапни линкови

Претседателски избори во сепаратистичка Абхазија


Во Грузиската сепаратистичка република Абхазија денеска се одржуваат претседателски избори. Актуелниот претседател Сергеј Багапш се соочува со 4 против кандидати, од кои ниту еден не подржува обединување со Грузија. Оваа Црно морска тероторија со 200 илади луѓе е призата само од Русија, како и од Венецуела и Никарагва.
XS
SM
MD
LG