Достапни линкови

Руско - норвешки Конзорциум доби нафтено поле во Ирак


Конзорциум во кој е вклучен и руски Лукоил победи на ирачката аукција за најголемото нафтено поле во земјата. Лукоил и норвешката државна компанија АСА го добија Лурна – Фаза 2 поле на релативно мирниот југ на Ирак. Лукоил ке има 85 насто од полето од кое дневно ке може да се пумпаат 1,8 милиони барели.
XS
SM
MD
LG