Достапни линкови

Дополнителни американски војници во Авганистан


Околу 16 илјади американски војници веќе ги добиле наредбите за распоредување во Авганистан, изјави адмирал Мајк Мулен, додавајки дека првиот контингент ќе пристигне таму во наредната недела. Кога ќе заминат сите 30 илјади доплнителни американски војници во Авганистан, Соединетите ДРжави ќе имаат во таа земја вкупно 100 илјади војници.
XS
SM
MD
LG