Достапни линкови

Брег од мраз се движи кон Австралија


Властите во Австралија денеска издадоа предупредување до бродовите поради големиот брег од мраз, кој се одвоил од Јужниот Пол и плови кон Австралија. Тој бил со површина од околу 140 квадратни километри, се откинал од Јужниот Пол пред 10 години, но сега почнал да се движи. Меѓутоа научниците предвидуваат дека веројатно ќе се распрачи кога ќе влезе во топлите води на австралискиот контингент, но ќе настанат стотици мали брегови од мраз, кои ќе бидат опасни за бродовите.
XS
SM
MD
LG