Достапни линкови

Над 100 тела откриени во нова масовна гробница во Сребреница


Српски фореничари соопштија денеска дека над 100 тела се ископани од една масовна гробница близу градот Сребреница во Босна и Херцеговина. Пет торби со облека се пронајдени по втората обиколка на гробницата, каде што останките на жртвите биле преместени со цел да се прикрие злочинот. 8000 Муслимани го загубија животот во Сребреница во 1995 година. Пронајдени се околу 80 масовни гробници, а 5000 од жртвите се идентификувани.
XS
SM
MD
LG