Достапни линкови

Новите војници во Авганистан ќе помогнат да се поразат Талибанците


Американскиот генерал Стенли Мек Кристал соопшти денеска дека распоредувањето на новите 30 000 американски војници во Авганистан ќе им овозможи на меѓународните сили да ги победат Талибанците. Кристал е уверен дека успехот може да се постигне, но ги предупреди коалиционите сили дека ќе се соочат со сложен и отпорен бунт и им соопшти да бидат подготвени и за авганистанскиот народ, кој нема доверба во својата Влада.
XS
SM
MD
LG