Достапни линкови

Билт-потребен е компромис меѓу Македонија и ГрцијаМакедонија и Грција ќе успеат да ги надминат меѓусебните проблеми доколку и двете страни имаат интерес и желба за успех и се подготвени на компромис. Во моментов тие се на чекор понапред до крајната задоволителна цел, изјави претседавачот на советот на министри на ЕУ, Карл Билт на прес конференцијата во Брисел по состанокот на министрите на ЕУ. Според Билт Македонија наредните месеци на тоа треба да гледа како знак на охрабрување за решавање на спорот со името со Грција. Денеска Европската Комисија го одложи датумот за преговори на Македонија за членство во Европската Унија.
XS
SM
MD
LG