Достапни линкови

ЕУ-Палестина и Израел да најдат решение за Ерусалим


Министрите за надворешни работи на Европската Унија побараа денеска да продолжат преговорите меѓу Израел и Палестина и тие да се договорат за статусот на источен Ерусалим. Израел претходно се противеше на Шведската нацрт резолуција источен Ерусалим да стане главен град на палестинската држава. Министрите ја отфрлија таа референца од резолуцијата, но соопштија дека мора да се најде начин да се реши статусот на Ерусалим, како иден главен град на двете земји.
XS
SM
MD
LG