Достапни линкови

САД ќе ја ограничат емисијата на штетни гасови


Соединетите држави презеле чекори за ограничување на емисијата на штетни гасови . Ќе се контролира емисијата на шест штетни гасови кои предизвикуваат загрозување на здравјето на луѓето и придонесуваат за глобално затоплување. До одлуката дошло на климатскиот Самит кој се одржува во Копенхаген, на кој учествуваат делегати од речиси 200 земји.
XS
SM
MD
LG