Достапни линкови

Талат-можно решение за кипарското прашање до април


Лидерот на кипарските Турци, Мехемет Али Талат се надева дека ќе се постигне спогодба околу кипарското прашање, најдоцна до април и тогаш ќе се направи и план за спроведување на референдум. Тој додал дека тоа е од суштинско значење за островот, кој е поделен на население од турско и грчко потекло. Доколку сепак не се дојде до решение, како ќе се одвиваат преговорите понатаму ќе се одлучи по изборите за претседател на северен Кипар.

XS
SM
MD
LG