Достапни линкови

Србија-Црна Гора да не воспоставува дипломатски односи со Косово


Србија и предлага на Црна Гора да не воспоставува дипломатски односи со Косово се додека не се донесе конечната одлука на меѓународниот суд за правда во ХАГ за легитимноста на косовската независност, ова на црногорските власти им го соопштил српскиот амбасадор во Подгорица, Зоран Лутовац. Косово е признаено од 63 држави, а судскиот процес во Хаг ќе трае до 11 декември.
XS
SM
MD
LG