Достапни линкови

Протест против обвинетите за нападот на 11 септември


Стотина луѓе протестираа пред зградата на судот во Њујорк, каде ќе им се суди на Калид Шеик Мухамед и на уште четворица обвинети за учество во терористичкиот напад на 11 септември во 2001 година. Одлуката да им се овозможи на обвинетите судење во цивилен суд наместо во воен трибунал е контоверзна. Собирот го организирала 9/11 никогаш не заборавај коалицијата, која смета дека обвинетите за нападот на 11 септември не треба да ги имаат истите права на судење, како и американските граѓани.
XS
SM
MD
LG