Достапни линкови

Црна Гора го доби акциониот план на НАТО - Босна не.


Шефовите на дипломатиите на НАТО денеска во Брисел го одбрија акциониот план за членство на Црна Гора, додека Босна и Херцеговина ке треба да спроведе неопходни реформи. Кога станува збор за Босна, проценето е дека има забавување во решавањето на политичката и уставната криза. Акциониот план е клучен чекор за членство во НАТО. Црна Гора се кандираше лани а Босна и Херцеговина оваа година.
XS
SM
MD
LG