Достапни линкови

Граѓаните на Северна Кореа ги палат парите


Севернокореанците почнале да ги палат старите банкноти, налутени од одлуката на нивната влада да ја деноминира вредноста на националната валута. Сега еден вон се менува за 100 стари. Со одлуката е предвидено едно семејство да може да замени 100 илјади вони.
XS
SM
MD
LG