Достапни линкови

Независноста на Косово е легална, став на Австрија во Хаг


На третиот ден од расправата за легалноста на косовската независност пред Меѓународниот суд за правда во Хаг, претставникот на Австрија оцени дека декларацијата за незавиност била во согласност со меѓународното право. Во продолжение на расправата, своите аргументи треба да ги изнесат претставниците на Азербејџан и на Белорусија. Вчера независноста на Косово ја подржаа претставниците на Албанија, Германија и Саудиска Арабија, а претставникот на Аргентина оцени дека е прекршено меѓународното право.
XS
SM
MD
LG