Достапни линкови

Милиони луѓе во сиромаштија во Источна Европа


Според најновиот извештај на Светска Банка, поради глобалната финансиска криза, во Источна Европа и во Централна Азија, околу 11 милиони луѓе ќе станат сиромашни, а уште 23 милиони ќе дојдат на работ на сиромаштија. Според анализата, семејствата во тие региони се погодени од порастот на цените, и на невработеноста, како и од тешкотиите за земање кредити.
XS
SM
MD
LG