Достапни линкови

Зголемена автономијата на Војводина


Српскиот Парламент денеска одбри поголема автономија за покраината Војводина. Оваа одлука беше донесена со 138 гласа од 250 те во Собранието, а со неа се враќа повекето од надлежностите кои и беа одземени на Војводина во времето на Слободан Милошевиќ.
XS
SM
MD
LG