Достапни линкови

Утре стапува во сила Лисабонскиот Договор


Лисабонскиот Договор со кој се реформираат институциите на Европската Унија и се воведуваат функциите претседател и шеф на дипломатијата, стапува во сила од утре. Меѓу другите поважни новини е утврдувањето на квалификувано мнозинство во Советот на Европската Унија, поголема улога на Европскаиот Парламент, со што Унијата би требало да биде поефикасна.
XS
SM
MD
LG