Достапни линкови

Економски раст во Индија 7,9%


Владата на Индија соопшти дека домашната економија од јули до септември забележала раст од 7,9 насто. Економистите предводуваа многу помал раст на индиската економија во тој квартал, но велат дека силното инудстриско производство и владините стимулации го поттикнале развојот.
XS
SM
MD
LG