Достапни линкови

Владата ги испрати пензионерите на бања


Најмалку 10 илјади пензионери ќе имаат можност 7 дена во годината бесплатно да престојуваат во некоја од бањите во земјата, најавил премерот Никола Груевски по средбата со претставниците на пензионерите. Владата ќе ги подмири сите трошоци за транспорт, престој и лекарски надзор. Мерката ќе почне да се применува од следната година.
XS
SM
MD
LG