Достапни линкови

Швајцарците ја подржале забраната за изградба на минариња


Првичните резултати од референдумот во Швајцарија за тоа дали да се забрани изградбата на минариња, покажуваат дека гласачите ја одобруваат таквата забрана, јавуваат медиумите во Швајцарија. Медиумите тоа го нарекле „големо изненадување“ Швајцарската влада и парламентот на тоа гледаат како на кршење на швајцарскиот устав, според кој се дозволува слободата на религијата . Минариња на џамијата се кули од каде што муслиманите се повикуваат да се молaт. Предлогот за забрана доаѓа од Народната партија која минарињата ги смета за симбол на милитантниот ислам
XS
SM
MD
LG