Достапни линкови

Индија планира да ја намали емисијата на штетни гасови


Индискиот премиер Монмохан Синг денеска изјавил дека неговата земја е спремна да се обврзе да ја намали емисијата на штетни гасови, но под услов таа обврска да биде рамноправна за сите. Но не кажал прецизно во што се состојат тие обврзки. Некои од индиските медиуми соопштуваат дека Индија планира да ја намали емисијата на штетни гасови за 20 до 25 проценти.Индија е една од земјите најголеми загадувачи.
XS
SM
MD
LG