Достапни линкови

Штефан Филе:Балканот нема да остане настрана од ЕУ


Земјите од Западен Балкан нема да останат надвор при понатамошното проширување на ЕУ, изјавил новонаименуваниот Еврокомесар за проширување, Штефан Филе. Тој во денешниот број на чешкиот весник „Млада фронта днас“ изјавил дека треба да продолжат започнатите преговори, но несакал да нагаѓа која ќе биде наредната земја што ќе влезе во Унијата
XS
SM
MD
LG