Достапни линкови

Вистински маж никогаш не удира жена


Во рамките на кампањата за превенција на семејното насилство, насловена „Вистинскиот маж никогаш не удира жена“ денеска во Скопје се одржува манифестација од забавен карактер со кој ќе се одбележи Меѓународниот ден за елминицаија на насилство врз жените. Целта на оваа кампања, која е во организација на агенциите на Обединетите Нации во земјата и Министерството за труд и социјална политика, е да ја подигне јавната свест во однос на темите поврзани со семејното насилство, но и да ги поддржи напорите за справување со овој негативен општествен феномен, кој во Македонија бележи загрижувачки димензии.
XS
SM
MD
LG