Достапни линкови

Физичко и сексуално малтретирање во затворите во Азербејџан


Советот на Европа во својот извештај истакнува дека затворениците во Азербејџан кои се осудени на доживотна казна се цел на физичко малтретирање и прекумерна употреба на сила од страна на затворските службеници. Според комитетот за антитортура, тие биле тепани со клоци и палки, но и сексуално злоупотребувани. Во меѓувреме поранешни високи функционери од Канада изјавија дека малтретирањата во затворите во Азербејџан им се познати од 2006 година.
XS
SM
MD
LG