Достапни линкови

На Шешељ ќе му се суди на 12 јануари


Судот за воени злосторства на 12 јануари ќе го продолжи судењето на спскиот националист Воислав Шешељ. Лидерот на Спската Радикална Партија може да добие доживотен затвор за исвршеното насилство против Муслиманите и Хрватите за време на Балканските војни меѓу 1991 и 1993-та година. На него му се суди за 15 дела, меѓи кои насилство, убиства, и насилна депортација на несрпското население .
XS
SM
MD
LG