Достапни линкови

Протест на белградските студенти


Белградските студенти денеска повторно ќе протестират, затоа што барањата за полесен упис на наредната академска година не им се исполнети. Во 4- часовните најавени протести студентите ќе бараат полесен упис, односно да им се вреднуваат бодовите од предходните години и Владата да им ја плати школарината за оваа учебна година во вид на еднократна помош. Од српското министерство за образование велат дека можат да ги исполнат само оние барања кои се во согласност со законите и финансиските можности на земјата.
XS
SM
MD
LG